Zeehonden Kijkwand

Zeehonden Kijkwand B&B De Pastorie Termunten

E-mail Sonja Kiksen

Zeehonden kijken bij de Punt van Reide
Let op: vanwege de coronamaatregelen wordt de zeehondenkijkwand in 2020 niet opgebouwd.


Van het voorjaar tot het najaar staat de zeehondenkijkwand opgesteld op de zeedijk in Termunten bij de Punt van Reide. Een unieke gelegenheid om de zeehonden en hun pups in hun natuurlijke omgeving te spotten zonder ze te verstoren! Een unieke locatie in Nederland die je zelf kunt bezoeken.

In de Dollard liggen de zandbanken dicht bij de kust. Dit is de plek waar de jongen geboren worden: het is de kraamkamer van de Waddenzee.

Het gebied trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers die vooral voor de zeehonden komen. Elke dag met hoogwater verzamelen de zeehondenmoeders met hun pups onder aan de dijk om uit te rusten, te eten en te zonnebaden. Vaak wel met honderden tegelijk. Juist in de zoogperiode is het belangrijk dat de jongen ongestoord kunnen drinken. In ongeveer vier weken moeten de jongen voldoende gegroeid zijn om zich
zelfstandig te kunnen redden. Hier leren ze zwemmen en vissen vangen.

Bron: Het Groninger Landschap

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blogpagina.

winterstop

9 december 2020 - Winterstop. Wij houden een winterstop t/m 2 april 2021. Vanaf zaterdag 3 april 2021 is de B&B weer geopend. Uiteraard nemen wij ook dan alle veiligheidsvoorschriften in acht met betrekking tot de corona maatregelen. Voor reserveringen (of vragen) kunt u gewoon gebruik blijven maken van het contactformulier hier op de website of stuur een mail info@bnbtermunten.nl . Telefonisch zijn wij tijdens de winterstop moeilijk te bereiken. Wij hebben inmiddels ... lees verder »

Opknapbeurt Ursuskerk Termunten - B&B De Pastorie Termunten

Opknapbeurt Ursuskerk Termunten

12 december 2017 - De eeuwenoude kerk Ursuskerk in Termunten krijgt een opknapbeurt van drie ton. Het stuc- en schilderwerk wordt aangepakt en de uit de jaren vijftig van de vorige ... lees verder »

Contact via Whatsapp