Zeehonden Kijkwand

Zeehonden Kijkwand

8 maart 2022

E-mail Sonja Kiksen

Zeehonden kijken bij de Punt van Reide


Van het voorjaar tot het najaar staat de zeehondenkijkwand opgesteld op de zeedijk in Termunten bij de Punt van Reide. Een unieke gelegenheid om de zeehonden en hun pups in hun natuurlijke omgeving te spotten zonder ze te verstoren! Een unieke locatie in Nederland die je zelf kunt bezoeken.

In de Dollard liggen de zandbanken dicht bij de kust. Dit is de plek waar de jongen geboren worden: het is de kraamkamer van de Waddenzee.

Het gebied trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers die vooral voor de zeehonden komen. Elke dag met hoogwater verzamelen de zeehondenmoeders met hun pups onder aan de dijk om uit te rusten, te eten en te zonnebaden. Vaak wel met honderden tegelijk. Juist in de zoogperiode is het belangrijk dat de jongen ongestoord kunnen drinken. In ongeveer vier weken moeten de jongen voldoende gegroeid zijn om zich
zelfstandig te kunnen redden. Hier leren ze zwemmen en vissen vangen.

Bron: Het Groninger Landschap

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Zeehonden Kijkwand

8 maart 2022 - Zeehonden kijken bij de Punt van Reide Van het voorjaar tot het najaar staat de zeehondenkijkwand opgesteld op de zeedijk in Termunten bij de Punt van Reide. Een unieke gelegenheid om de zeehonden... lees verder »

Contact via Whatsapp