Omgeving Termunten

Omgeving Termunten - B6B De Pastorie Termunten

Het dorpje Termunten is ontstaan op een wierde aan de Eemsmonding. De Eems is een druk bevaren route. Vanaf de dijk kunt u de passerende schepen zien . Aan de overkant van de Eems ziet u Duitsland. B&B De Pastorie ligt aan de LAW wandelroute Wad en Wierenpad, de internationale Dollard fietsroute en de Noordzee fietsroute.

Vanaf de B&B komt u na een wandeling van ongeveer 20 minuten onderlangs of ├│p de dijk in het natuurgebied. Punt van Reidewaar u in de lente en zomer zeehonden kunt zien. Een onvergetelijk aanblik! Het Groninger Landschap beheert de Punt van Reide; een heus vogelparadijs met een vogelkijkhut bij de polder Breebaart en sinds kort een unieke klutenbroedplaats.

Vergeet niet de Ursuskerk in Termunten te bezoeken, een bezienswaardigheid uit de 13e eeuw opgebouwd uit tufstenen.

Er zijn verschillende horeca gelegenheden in Termunten, visrestauarant Landman, steakhouse de kleine Munte en in Termunterzijl, visrestaurant Westerhuis, het havenrestaurant en koffie -en theehuis "Teetied".

Voor de kunstminnende bezoeker is er een uitstapje aan te raden naar de Galerie De Groninger Kroon en museum Mohlmann in Appingedam

In Termunterzijl is een bezoek aan het Museumgemaal Cremer, Boog van Ziel en de jachthaven een aanrader. Wilt u gezellig shoppen? Vanaf B&B De Pastorie bent u binnen 45 minuten met de auto in hartje Groningen stad.

Kijk ook eens op:
- Visrestaurant Landman
- Steakhouse De Kleine Munt
- Visserijmuseum Termuntenzijl
- Koffiehuis/theehuis Teetied
- Museumgemaal Cremer
- Jachthaven Termunterzijl

Zeehonden Kijkwand - B6B De Pastorie Termunten

Zeehonden Kijkwand

Van het voorjaar tot het najaar staat de zeehondenkijkwand opgesteld op de zeedijk in Termunten bij de Punt van Reide. Een unieke gelegenheid om de zeehonden en hun pups in hun natuurlijke omgeving te... lees verder »

Opknapbeurt Ursuskerk Termunten - B6B De Pastorie Termunten

Opknapbeurt Ursuskerk Termunten

De eeuwenoude kerk Ursuskerk in Termunten krijgt een opknapbeurt van drie ton. Het stuc- en schilderwerk wordt aangepakt en de uit de jaren vijftig van de vorige eeuw stammende banken worden verwijder... lees verder »