Omgeving Termunten

Omgeving Termunten - B&B De Pastorie Termunten

Het dorpje Termunten is ontstaan op een wierde aan de Eemsmonding. De Eems is een druk bevaren route. Vanaf de dijk kunt u de passerende schepen zien . Aan de overkant van de Eems ziet u Duitsland. B&B De Pastorie ligt aan de LAW wandelroute Wad en Wierenpad, de internationale Dollard fietsroute en de Noordzee fietsroute.

Vanaf de B&B komt u na een wandeling van ongeveer 20 minuten onderlangs of óp de dijk in het natuurgebied. Punt van Reidewaar u in de lente en zomer zeehonden kunt zien. Een onvergetelijk aanblik! Het Groninger Landschap beheert de Punt van Reide; een heus vogelparadijs met een vogelkijkhut bij de polder Breebaart en sinds kort een unieke klutenbroedplaats.

Han Bouwmeester, Natuurfotograaf heeft in de polder Beebaart een unieke vogelfotohut! Meer informatie op: www.hanbouwmeester.nl

Vergeet niet de Ursuskerk in Termunten te bezoeken, een bezienswaardigheid uit de 13e eeuw opgebouwd uit tufstenen.

Er zijn verschillende horeca gelegenheden in Termunten, visrestauarant Landman, steakhouse de kleine Munte en in Termunterzijl, visrestaurant Westerhuis, het havenrestaurant en koffie -en theehuis "Teetied".

Voor de kunstminnende bezoeker is er een uitstapje aan te raden naar de Galerie De Groninger Kroon en museum Mohlmann in Appingedam

In Termunterzijl is een bezoek aan het Museumgemaal Cremer, Boog van Ziel en de jachthaven een aanrader. Wilt u gezellig shoppen? Vanaf B&B De Pastorie bent u binnen 45 minuten met de auto in hartje Groningen stad.

Kijk ook eens op:
- Visrestaurant Landman
- Steakhouse De Kleine Munt
- Visserijmuseum Termuntenzijl
- Koffiehuis/theehuis Teetied
- Museumgemaal Cremer
- Jachthaven Termunterzijl

Wij gaan 7 juni open!

27 mei 2020 - 7 Juni 2020 openen wij de deuren van de B&B de Pastorie Termunten. Uiteraard nemen wij alle veiligheidsvoorschriften in acht met betrekking tot de corona maatregelen. U kunt nu al boeken voor de periode ná 7 juni. Wij hebben inmiddels al veel reserveringen staan. Bel, mail of app om te reserveren.... lees verder »

Zeehonden Kijkwand - B&B De Pastorie Termunten

Zeehonden Kijkwand

27 mei 2020 - Zeehonden kijken bij de Punt van Reide Let op: vanwege de coronamaatregelen wordt de zeehondenkijkwand in 2020 niet opgebouwd. Van het voorjaar tot het najaar staat ... lees verder »

Contact via Whatsapp